Hydrafacial Nedir ? Neden ve Nasıl Yapılır ?

Cildin canlı yapısının nem kaybı, akne, siyah nokta, leke gibi çeşitli etmenlerden dolayı kaybolmuş olması sonucunda cildin yeniden eski yapısına döndürülmesi için yapılan detaylı cilt bakımına hydrafacial adı verilmektedirCildin canlı yapısının nem kaybı, akne, siyah nokta, leke gibi çeşitli etmenlerden dolayı kaybolmuş olması sonucunda cildin yeniden eski yapısına döndürülmesi için yapılan detaylı cilt bakımına hydrafacial adı verilmektedir. İçeriğinde bulunan özel karışım ve serumlar sonucu cildin önemli katmanlarına kadar inilmesini sağlayan hydrafacial, derinlemesine temizleme yapmasının ardından işlem içerisinde dahil olan kendine has vakumlama sistemi sayesinde ölü derinin ciltten ayrılmasını, cildin temizlenmesini sağlamaktadır. Bu bakımın en büyük artısı sudan yardım alınmasından dolayı ciltten herhangi bir şekilde iz bırakma, tahriş veya alerji gibi olumsuz sonuçların tarihe karışmasında rol oynamaktadır.

Hydrafacial Bakımının Yapılmasına Neden İhtiyaç Duyulur?

Yazımızın başında dediğimiz gibi cildin kuruluğu, cildin yıpranması, siyah noktalar, çeşitli lekelerin temizlenmesinin yanı sıra ciltte oluşan ince çizgiler, kırışıklıklar, gözenek boyutu ve hiper pigmentasyon adı verilen cildin renk değişikliğine uğraması gibi sorunların da azalmasında etki etmektedir. Hydrafacial Sadece sorunlu ciltler için değil cildinin parlak yapısını korumak isteyen kişilerin de rahatlıkla yaptırabileceği, herhangi bir yan etkisi olmayan bir işlem sürecidir.
Hydrafacial Bakımı Nasıl Yapılır ? Aşamaları Nelerdir ?   ( Heading 2 Etiketi Kullanılmalı)
Evde yapılması müsait olmayan hydrafacial bakımı, bilgi ve tecrübe birikimine sahip kişilerle kendine özel makineler ile gerçekleştirilen bu bakım seanslar halinde cilt bakımı gibi yerlerde yapılması mümkündür. Bu bakımdan verim alabilmek için haftada 1 olmakla birlikte toplamda 4-6 seans sonucuyla gerçekleştirilmesi uygun olacaktır. Alınan sonucun kalıcı ve sürekliliğini sağlamak için ayda 1 bakımın yenilenmesi önerilmektedir. Bu bakım aşağıda olduğu gibi sırasıyla ilerleyiş göstermektedir.

İlk Olarak : Yüzeysel Temizlik

Cildin en üst tabakasına manuel bir şekilde temizlik işlemiyle başlanır, ardından basit bir peeling uygulamasıyla cilt yumuşatılır ve cildin ölü deriden temizlenmesi sağlanır.

Bir Sonraki Aşama : Derinlemesine Temizlik

Bu aşamada ciltteki ölü hücrelerin ve cildin 2. katmanında kalan ölü derilerin dökülmesi için gerekli solüsyonlar kullanılır. Daha derin bir peeling olarak da adlandırılabilecek bu işlemde dökülecek olan ölü derilerin vakumlanarak ciltten uzaklaştırılması sağlanır.

Daha Sonraki Süreç : Arındırma

Derinlemesine temizlikle iyice yumuşayan 2. katman, barınan sivilce ve siyah noktalarında arındırılmasına ve vücuttan sonraki süreçlerde atılmasına yardımcı olur. Vücuttan uzaklaştırılmış olan ölü derinin tahriş yaratmaması için çeşitli özütler ile cilt yatıştırılır. Burada bilinmesi gereken en önemli ayrıntı ise aşırı şekilde büyümüş, milia adı verilen keratin kistlerinin arındırılması beklenmemelidir.

Son İşlem : Nemlendirme ve Serum İşlemleri

Bebeklerde olduğu gibi tertemiz bir yapıya sahip olan cildinizin bazı yağlara ve suya ihtiyacı olacaktır. Bu son işlemde pul pul dökülmüş olan cildinizin nemi için gerekli ihtiyaçlarını giderip doyurulması sağlanır. Cilt, ışıltısını ve doygunluğunu kazanacak şekilde suyla beslenir, cilt yapınıza uygun gerekli özütlerle de cildinizin eski ışığının kazanılması ve temizliği elde edilmiş olur.

Bknz: Hydrafacial nedir?

hydrafacial nasıl yapılır, hydrafacial ne kadar, hydrafacial zararları, hydrafacial okunuşu


BulutDanışmanlık whatsapp numarası